IT-säkerhet ITSM - Helpdesk

Topplista kunskapsmaterial för IT

Vi sammanfattar första halvåret av 2022.

Vi har nu kommit in i semestertider och det var ett tag sedan jag sammanfattade en topplista på populärt kunskapsmaterial på vår Kunskapshub och här på bloggen, så nu är det dags. Jag har valt att fokusera på nytt populärt material samt på intressant material du inte borde missa.

Kunskapshuben

Så kan CIS Benchmarks stärka din sårbarhetshantering

CIS Benchmarks ger vägledning om hur organisationer kan utveckla en plan för kontinuerlig utvärdering och spårning av sårbarheter på alla verksamhetstillgångar för att åtgärda brister och minimera möjligheterna för angripare. I denna inspelade webcast visar vi hur du kan tillämpa CIS Benchmarks på din sårbarhetshantering för att få koll på sårbarheter som finns på dina enheter och vidta lämplig åtgärder för att snabbt säkra upp dem.

Guide till förändringshantering i ITIL

Allt du behöver veta om effektiv förändringshantering (change management) samlat på en kunskapssida.

Bakom fiendens linje

Mikko Hyppönen, Chief Research Officer på WithSecure, berättar i denna inspelade webcast om sin syn på de cyberkrig som pågår, vilka cybervapen som är mest effektiva och hur detta påverkar svenska organisationer.

Start your PAM journey: What you need to know

Inspelad webcast där du får lära dig om vikten av privilege access management (PAM), vad du behöver veta, vilka som behöver det och hur du kommer igång. 

Så prioriterar du rätt skydd mot dagens cyberattacker

I detta inspelade webinar får du ta del av vilka typer av attacker som organisationer utsätts för och hur du kan skydda din verksamhet mot dessa attacker med modern teknik. Du får även tips på hur du ska prioritera för att få ut så mycket som möjligt av era investeringar i IT-säkerhet.

TechTalk: CIS Controls

I denna inspelade TechTalk med Christoffer Strömblad, Cyber Threat Intelligence på Truesec, får du svar på dina frågor om CIS Controls och inte minst vad din verksamhet vinner på att tillämpa ramverket. Christoffer har fördjupat sig i CIS Control under flera år och nu får du möjlighet att ta del av hans kunskap och erfarenhet. Här är ett smakprov där du får en introduktion till CIS Controls 8:

Bloggen

Sveriges cyberförsvar

Hotet mot Sverige har ökat och varje dag sker hundratals cyberattacker mot svenska företag och myndigheter. Med anledning av det anordnade WithSecure (tidigare F-Secure Business) en TechTalk med Pontus Johnson, professor på KTH, som till vardags utbildar cybersoldater.

Okonventionella attackytor vid cyberattacker

Denna artikel visar på hur okonventionella attackytor är en viktig aspekt att beakta i säkerhetsarbetet.

Så lyckas du med införandet av en CMDB

Detta är den första delen i en serie artiklar om  den CMDB (configuration management database) där vi fokuserar vi på varför du bör införa en CMDB och hur du lyckas med införandet så att hela verksamheten är med på banan.

 

Vill du var med och påverka?

Vi planerar inför hösten och vinterns event och du har nu möjlighet att vara med och påverka genom att skicka in önskemål.

Uppdaterad juli 2022.

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.
Subscription Icon Illustrations

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera.
Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!