IT-säkerhet Active Directory - IAM UEM - MDM Verksamhetsnytta

Topplista kunskapsmaterial för IT

Vi sammanfattar första halvåret av 2021.

Vi har nu kommit in i semestertider och det var ett tag sedan jag sammanfattade en topplista på populärt kunskapsmaterial på vår Kunskapshub och här på bloggen, så nu är det dags. Jag har valt att fokusera på nytt populärt material samt på intressant material du inte borde missa.

Topp 3 kunskapshuben

1. How to enable MFA to all your applications and services

Första platsen intas av ett webinar (nu inspelat) om hur du kan applicera multifaktorautentisering (MFA) på alla dina tjänster och applikationer utan att behöva bygga om din IT-infrastruktur. Det är inte alla tjänster som erbjuder MFA och då finns det stora säkerhetsvinster i att införa det och kan kostanden och komplexiteten hållas nere är det genomförbart för de flesta. Gästföreläsare denna gång var Daniel Nilsson, IAM consultant på Knowit Cybersecurity & Law.

2. Så stoppas en ransomware-attack

Inte konstigt att ett webinar om ransomware hamnar på topplistan efter att antalet incidenter  och behovet att skydda sig ökat kraftigt senaste tiden. I detta inspelade webinar kan du se ett verktyg som automatiserar åtgärder för att bekämpa ransomware-utbrott, vilket i kombination med de säkerhetslösningar ni redan har på plats ger er ett starkt skydd mot ransomware.   

3. Skicka säker e-post med BankID-identifiering

Under detta inspelade webinar får du ta del av olika scenarier och exempel på hur andra organisationer gjort övergången till säker digital kommunikation och vad det betytt för dem att effektivisera sina digitala processer. Du får ta del av hur du kan skapa en säker e-postkommunikation där känsliga uppgifter kan delas digitalt på ett tryggt och säkert sätt både internt och externt där BankID är ett av identifieringsmetoderna.

Topp 3 bloggen

1. Säkerhetsexperterna: Så utvecklas säkerhetshoten 2021 & tips och råd till organisationer

Den populäraste artikeln på vår blogg bjuder på insikter från sex olika säkerhetsexperter där de delar med sig av hur de tror 2021 kommer att bli samt ger säkerhetstips till organisationer. Läs artikeln för att få tips och se hur väl deras bedömning stämmer med verkligheten så långt.

2. Säkerhetstips för IT när personalen jobbar hemifrån

Efter vi hade jobbat ett tag på distans under första tiden under covid-19 pandemin så började vi titta på vad IT kan göra för att stärka säkerheten då de flesta i personalen jobbar på distans. I artikeln får du tips på vad du kan göra för att skydda din verksamhet från att utsättas för säkerhetsrisker i samband med hemarbete.

3. VPN eller inte VPN?

Trots att det ofta förekommer sårbarheter i VPN-tjänster är det den vanligaste metoden för fjärråtkomst. Här får du rekommendationer för hur du kan göra VPN säkrare samt en introduktion till ny Zero Trust teknik som möjliggör att göra VPN riktigt säkert.

Vi tipsar...

Bloggserie om Unified Endpoint Management (UEM)

I en serie artiklar kan du ta del av olika aspekter av UEM och varför alltfler anammar en enhetlig hantering av datorer, servrar och mobila enheter.

  1. Betydelsen UEM har för att effektivisera din organisations IT-hantering
  2. 9 UEM-funktioner som stärker din IT-administration
  3. Viktiga säkerhetsfunktioner i unified endpoint management

I en ny e-bok kan du ta del av viktiga säkerhetsåtgärder att vidta när distansarbete har blivit vardag.

 

Bloggserie om Security Information and Event Management (SIEM)

I två artiklar går vi igenom vad SIEM är och vad du bör tänka på när du väljer att införskaffa en lösning för detta.

  1. Varför SIEM?
  2. Vad ska du tänka på när du väljer SIEM-verktyg?

Med hjälp av machine learning blir din SIEM-lösning smartare och i denna artikel tittar vi närmare på varför.

Hoppas du hittade något ovan som intresserar dig annars finns det mer material i vår kunskapshub och här på vår blogg.

Vill du var med och påverka?
Vi planerar inför hösten och vintern och du har nu möjlighet att skicka in önskemål inför våra digitala säkerhetsevent.

 

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.

markus.arvidsson@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!