I detta whitepaper från Pointsharp får du förståelse för hur säkerhetskontroller kopplat till privilege access management hjälper organisationer att uppfylla de stränga kraven i NIS2-direktivet.
Läs artikeln
NIS2 resurser för efterlevnad och högre säkerhet

NIS2 och Asset Management – nyckeln till säkerhet och efterlevnad
Upptäck hur Asset Management hjälper dig att uppfylla NIS2-kraven och säkra din IT-miljö.

Förbered dig inför NIS2: Privilegierad åtkomst och säker access
Inspelat webinar där vi visar hur du kan förbereda din verksamhet för NIS2 genom att stärka er säkerhetsstrategi med Privileged Access Management (PAM).

Förbered dig inför NIS2
NIS2-direktivet innebär högre säkerhetskrav för operatörer av viktiga tjänster. Vi tittar på vilka sektorer som berörs och hur de behöver förbereda sig.
NIS2: Practical guide without the fluff
I detta webinar får du vägledning i att uppfylla de 10 väsentliga kraven som ställs i NIS2-direktivet. Vi berättar hur mindre och medelstora organisationer, även de utan en dedikerad cybersäkerhetsavdelning, kan uppfylla de nya kraven genom att använda rätt verktyg och vägledning.
Privileged Access Management och NIS2-direktivet
I detta whitepaper får du en förståelse för hur säkerhetskontroller kopplat till privilege access management hjälper organisationer att uppfylla de stränga kraven i NIS2-direktivet.
Vad säger juristerna om NIS2?
WithSecure i samarbete med Wesslau Söderqvist Advokatbyrå anordnade tre webinar med målet att reda ut vad det nya NIS2-direktivet innebär och hur det påverkar svenska organisationer. Här får du ta del av dem i poddformat.
- Vilka rapporteringsskyldigheter har man som organisation?
- Vilka säkerhetsåtgärderna förväntas man implementera?
- Tillsyn och Sanktioner
Identity Access Management och NIS2
Whitepaper
Webinar on-demand
Se hur organisationer kan stärka du sin cybersäkerhet och framtidssäkra IAM-infrastrukturen.
Se webinaret
E-bok
I detta whitepaper från ManageEngine får du råd om hur du kan förstå och implementera NIS2-efterlevnad. Utforska direktivets komplexitet och dess inverkan på din organisations cybersäkerhet och IAM-implementation.
Läs e-boken
Whitepaper
I detta whitepaper från Pointsharp får du förståelse för hur säkerhetskontroller kopplat till privilege access management hjälper organisationer att uppfylla de stränga kraven i NIS2-direktivet.
Läs artikeln
Webinar on-demand
Se hur organisationer kan stärka du sin cybersäkerhet och framtidssäkra IAM-infrastrukturen.
Se webinaret
E-bok
I detta whitepaper från ManageEngine får du råd om hur du kan förstå och implementera NIS2-efterlevnad. Utforska direktivets komplexitet och dess inverkan på din organisations cybersäkerhet och IAM-implementation.
Läs e-boken
Vad är NIS2-direktivet?
Network and Information Security (NIS) direktivet inrättades av Europeiska unionen 2016 och utvecklades som svar på flera högprofilerade och skadliga cyberattacker. NIS2 syftar till att stärka säkerhetskraven, effektivisera rapporteringsskyldigheterna och genomdriva strängare tillsynsåtgärder.
Det uppdaterade NIS2-direktivet är utformat för att bättre skydda kritiska enheter från sårbarheter i försörjningskedjan, ransomware-attacker och andra cyberhot. Förordningen understryker vikten av att ha ett heltäckande säkerhetsramverk, däribland skydd av privilegierade konton och åtkomst, som ofta är mål för cyberangripare.
Alla EU:s medlemsstater är skyldiga att införliva NIS2-direktivet i sina nationella reglementen och i Sverige ingår NIS2 i Cybersäkerhetslagen som planeras börja gälla i slutet av 2025.
Varför är det viktigt att följa NIS2-direktivet?
NIS2-direktivet syftar till att höja cybersäkerhetsstandarderna i kritiska sektorer. Även om din organisation inte ingår i dessa sektorer, kan efterlevnad av NIS2 förbättra säkerhetspolicys och skydda mot cyberattacker.
Incidenthantering och motståndskraft
Cyberincidenter är oundvikliga, men hur du hanterar dem avgör deras påverkan. NIS2 kräver att organisationer har robusta responsplaner och rapporterar incidenter snabbt. Detta säkerställer beredskap att upptäcka, agera och återhämta sig från cyberincidenter, vilket minimerar driftstopp och ekonomiska förluster.
Kontinuitet i verksamheten
För att uppfylla NIS2-direktivet är det avgörande att din organisation har en affärskontinuitetsplan. Dessa planer, som omfattar backup- och återställningsprocedurer, är nödvändiga för att säkerställa att verksamheten kan fortsätta även vid en cyberincident. Med en robust plan kan du minimera driftstopp och garantera att kritiska tjänster förblir oavbrutna.
Informationssäkerhetspolicy
Effektiv incidenthantering bygger på en robust säkerhetspolicy. Genom att följa NIS2 kan ditt företag säkerställa att en omfattande säkerhetspolicy utvecklas, som tydligt definierar säkerhetsmål, acceptabla risknivåer samt teamets roller och ansvar. Regelbundna utvärderingar och uppdateringar av policyn förstärker det kontinuerliga skyddet av ditt nätverk och IT-infrastruktur, vilket effektivt skyddar din verksamhet mot potentiella cyberhot.
Säkerhet i leveranskedjan
En viktig del av NIS2 är att införa säkerhetsåtgärder för att stärka säkerheten i leveranskedjan, inklusive tredjepartsleverantörer och entreprenörer. Genom att säkra din leveranskedja kan du minska risken för cyberattacker från externa parter.
Hantering av cyberrisker
NIS2-direktivet är utformat för att skydda kritisk infrastruktur. Det kräver att riskhanteringsprocesser etableras för att hantera cyberrisker, mildra hot och förhindra att cyberbrottslingar orsakar omfattande skador.
Kontaktperson
Hur kan vi hjälpa dig?
Har du en fråga?
Har du en fråga kan du starta chatten eller använda vår kontaktsida så hjälper vi dig.
Upptäck vår kunskapshub