IT-säkerhet Nätverk och server (ITOM)

Smarta och säkra it-lösningar – en viktig del i det nya normala

Det senaste året har ställt nya högre krav på it-systemen. Där den nya tidens hemmakontor (kanske inte riktigt som på bilden men ni förstår) har väckt behovet av fungerande nätverks- och prestandaövervakning. Nu banar vi vägen för det nya normala med våra lösningar för en effektiv och säker it-miljö. 

– Den största händelsen i IT-världen det senaste året har varit att den digitalisering som man pratat om i många år plötsligt skedde med en gång. Över en helg behövde man växla upp rejält i transformationen. Därför har organisationer behövt hitta verktyg som hjälper personalen att arbeta effektivt oavsett var de befinner sig, säger Andreas Ridderstedt, Technical Specialist på Inuit.

En verktygslåda för säkrare arbete

Efter ett år med stora förändringar för världens företag har vi fått en inblick i framtidens arbetssätt. För att arbetet ska kunna löpa på utan störning när anställda arbetar från det egna hemmet behöver IT ha koll på användarupplevelsen och jobba proaktivt med att identifiera eventuella problem.

Det hybrida arbetssättet kommer att fortsätta och då måste även justeringarna av vår infrastruktur kunna ske från var som helst.

I skuggan av förflyttningen från kontoren följde osäkra nätverksuppkopplingar och luckor i säkerheten. Det har medfört att organisationer har blivit medvetna om behovet av en lösning som OpManager från ManageEngine – en lättanvänd och kraftfull verktygslåda för server- och nätverksövervakning av routrar, switchar, brandväggar, servrar och VM.

– När det handlar om brandväggar så finns det verktyg som detekterar och kan stänga de säkerhetsluckor som kan uppstå, så att bristerna i nätverket upptäcks tidigt. Med hjälp av ITSM integration och inbyggd workflow-design underlättas då arbetet att snabbt kunna återställa tjänster. De som ska ha koll på detta sitter också hemma, vilket gör att man behöver ett verktyg som kan identifiera problemen vi inte behövt tampas med förut, säger Andreas.

– Vi behöver se över våra anställda och kunders användarupplevelser. I det nya normala räcker det inte bara att kunna komma åt filer och tjänster. Det hybrida arbetssättet kommer att fortsätta och då måste även justeringarna av vår infrastruktur kunna ske från var som helst.

Läs mer om våra lösningar för säkrare nätverks- och prestandaövervakning.

Vill du läsa mer om säkerhetsutmaningarna när personal jobbar hemifrån och ta del av tips på åtgärder har vi en artikel du kan ta del av här.

Uppäck våra lösningar  för nätverksövervakning

 

Andreas Ridderstedt

Technical Specialist på Inuit som arbetar brett med IT-lösningar för stora och små bolag. Har en förkärlek till molnteknologi och är allergisk mot svagt hanterade enheter och oövervakade IT-tjänster.
Subscription Icon Illustrations

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera.
Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!