ManageEngine placerar sig i 2022 Gartner Magic Quadrant för Unified Endpoint Management Tools

ManageEngine placerar sig i 2022 Gartner Magic Quadrant för Unified Endpoint Management Tools

Inuits leverantör ManageEngine, IT Management divisionen av Zoho, placerar sig i 2022 Gartner Magic Quadrant for Unified Endpoint Management Tools samt 2022 Gartner Magic Quadrant for Privileged Access Management.

ManageEngine tror att erkännandet från Gartner kommer med anledning av dess arbete med att stärka säkerheten i hela dess produktlinje, inklusive PAM360, dess Enterprise Privileged Access Management erbjudande, samt dess lösning för Unified Endpoint Management (UEM), Endpoint Central (tidigare Desktop Central).

Unified Endpoint Management

Endpoint Central gör det möjligt för organisationer att automatisera sina enhetshanteringsrutiner, förbättra medarbetarnas upplevelse och öka produktiviteten var de än arbetar oavsett val av enhet samtidigt som de kan säkerställa säkerheten på endpoints, appar, data och nätverk. Det underlättar för security operations centers (SOCs) genom automatisering av åtgärder vid incidenter.

"Endpoint Central har många säkerhetsfunktioner som hjälper organisationer att stärka sitt skydd på endpoints som den senaste funktionen anti-ransomware", säger Erik Tjärnkvist, Produktchef på Inuit. "De kommer att fortsätta att lägga till säkerhetsfunktioner till UEM-lösningen för att säkerställa att kunderna är rustade för att hantera dagens och morgondagens säkerhetshot."

Erkännandet från Gartner för ManageEngine följer andra analytikers erkännande av sin lösning, inklusive att bli utsedd till ledare i tre av fyra IDC MarketScape-rapporter och en stark prestation i The Forrester Wave™: Unified Endpoint Management.

"Endpoint Central är fantastisk när det kommer till fjärrsupport, patchhantering, identifiering av hot, säkerhetspolicyer och [mycket] mer", sa en kund i en Gartner Peer Insights-recension. "Det tillåter användare att godkänna eller avböja vissa Windows- eller tredjepartspolicyer och till och med schemalägga dem under lediga tider. Det är fantastiskt när det gäller översikter av säkerhet och hälsostatus på endpoints. Det är lösningen som gör att alla organisationer enkelt och effektivt kan hantera verksamhetens IT-resurser på ett mer organiserat sätt."

För ett exemplar av 2022 Gartner Magic Quadrant for Unified Endpoint Management Tools, besök www.inuit.se/produkter/desktop-central/unified-endpoint-management-market-reports

Privileged Access Management

ManageEngine som nu har placerats i denna Magic Quadrant för tredje gången, inkluderades tillsammans med 10 andra leverantörer.

"När hybridarbete är vardag och organisationernas perimetrar suddas ut är det mer kritiskt och utmanande än någonsin att säkra organisationens identiteter, särskilt för de med höga privilegier", säger Rajesh Ganesan, Produktchef på ManageEngine. "Att ta itu med dessa utmaningar för våra kunder är vår högsta prioritet och det är därför vi kommer att fortsätta att utveckla våra PAM-erbjudanden för att ta itu med alla aspekter av identitetssäkerhet. Vi tror att detta erkännande från Gartner är ett bevis på vår vision om att säkerställa 360-graders privilegierad åtkomst säkerhet för inte bara användare utan även enheter, applikationer och alla kritiska resurser i organisationen."

För en kopia av 2022 Gartner Magic Quadrant for Privileged Access Management, besök https://mnge.it/view-full-report.

Prenumerera på nyheter