IT-säkerhet Active Directory - IAM ITSM - Helpdesk Verksamhetsnytta

Utvalt kunskapsmaterial för dig som jobbar med IT

Vid den här tiden på året brukar jag presentera en sammanställningen av de populäraste kunskapsmaterialen under året för dig som jobbar med IT. Men denna gång tänkte jag göra lite annorlunda och istället lyfta fram de bloggartiklar, e-böcker, webinar mm du kanske missat som jag tror du kan vara intresserad av.

Du kan alltid gå in på vår Kunskapshub och här på bloggen för att ta del av kunskapsmaterial. Du kan enkelt  filtrera på ämnen och typ av material för att hitta det du är intresserad av.

Rekommendationer från kunskapshuben

Derek-Melber_BW_ALV_5831-edit2-349019-editedSecuring Active Directory: Common Configuration Missteps

Inspelad 90 minuters webcast med Derek Melber, Microsoft MVP, där du får ta del av tips och rekommendationer för att stärka säkerheten i Active Directory och hybrida miljöer.

 

uem-dummies-1Unified Endpoint Management for Dummies

Unified Endpoint Management for Dummies introducerar dig till hur UEM kan förbättra organisationers IT-hantering. E-boken förklarar utvecklingen av UEM, liksom behovet av UEM ute i organisationer. Den tar också upp de olika enheter som finns i organisationer och deras prioritering när det gäller säkerhet.

 

ueba-wp-coverUnderstanding UEBA: How machine learning helps to secure your business

Denna guide ger dig grunderna i vad user and entity behavior analytics (UEBA) innebär och hur maskininlärning kan hjälpa dig att säkra din organisation. Med UEBA kan din SIEM-lösning blir bättre på att upptäcka okända säkerhetshot.

 

Change-Management-i-praktiken-Front_Page_01Change Management i praktiken

Detta välskrivna och mycket populära whitepaper har vi tagit fram tillsammans med några personer med stor erfarenhet inom change management och förändringsledning för att ge dig som läsare en inblick i hur Change Management fungerar i praktiken. Oavsett vilken roll du har så är detta dokument läsvärt då vi alla har behov av att förstå oss på hur man lyckas med förändringar. 

 

ebook-implementing_it-analyticsEn guide till att införa analytics för IT

I den här e-boken beskrivs strategin och de steg du behöver ta för att implementera analytics (BI) för din IT. Du får även ta del av verkliga exempel som kan förenkla denna process.

 

 

Rekommendationer från bloggen

IT-säkerhetspodden diskuterar säkerhet med Derek Melber

I höstas när Derek Melber, Microsoft MVP, var i Sverige gästade han IT-säkerhetspodden för att ge sin syn på hur säkerheten kan förbättras. Du kan se videon här:


lampor-5604 skäl varför unified endpoint management stärker din IT-management

När allt fler växlar mellan datorer, surfplattor och mobiler ökar kraven på din IT-management. Då behövs en mer integrerad lösning för enhetshantering som kallas Unified Endpoint Management (UEM). I denna artikel berättar vi varför UEM är något alla organisationer bör titta på.

network-monitoring-400SQExpertens guide till modern nätverksövervakning

I denna expertartikel möter du Jonas Åström på Radpoint som delar med sig av sina erfarenheter av hur du skall få bättre visibilitet och möjlighet att jobba proaktivt med nätverksövervakning. 

 

Följ med oss i en artikelserie i två delar där vi först diskuterar varför organisationer bör införa en SIEM-lösning (security information and event management) och i del två fortsätter med vad du bör tänka på när de utvärderar olika lösningar.


Hoppas du hittade något ovan som intresserar dig annars finns det mer material i vår kunskapshub och här på vår blogg.

Vi på Inuit önskar dig God Jul och Gott Nytt År!

I år stödjer vi Världsnaturfonden WWF och dess viktiga miljö- och naturvårdsarbete, såväl här i Sverige som i andra delar av världen. Vi har valt att stödja deras arbete med Östersjön & Svensk Natur.

Företagsgåva wwf

 

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.
Subscription Icon Illustrations

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera.
Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!