IT-säkerhet Active Directory - IAM Change Management ITSM - Helpdesk Verksamhetsnytta

7 tips på sommarläsning för dig som jobbar med IT

Vi går mot semestertider, eller så kanske du redan har gått på ledighet när du läser det här. I denna artikel kan du läsa om mina tips på sommarläsning hämtat från vår kunskaphub och blogg.
För många är sommarmånaderna en tid för ledighet när det är lättare att stanna upp och reflektera. Semester gör att du blir utvilad och blir bättre på att lösa problem. Du kan se på saker med nya ögon. Så därför är det ett utmärkt tillfälle att ta till sig ny kunskap i olika former inom områden som intresserar dig.

Här är mina sju tips på sommarläsning för dig som jobbar med IT:

Security and Management Tips for Active Directory

I detta TechTalk-webinar med Derek Melber, Active Directory MVP, diskuteras vad vi kan förvänta oss under 2019 när det kommer till ny och innovativ teknik som kan hjälpa administratörer att säkra och hantera sina Active Directory-miljöer. Artificiell intelligens och user behavior analytics (UBA) kommer att driva den nya säkerhetstekniken framåt för att hjälpa till att spåra attacker och s.k. rogue administrators. Automation kommer fortsätta driva management framåt för att göra uppgifter mer effektiva och exakta. 
Se webinaret on-demand

Passwords and privileged accounts - is there an easier way to manage them?

Ett av de största säkerhetshoten är missbruk av s.k. privileged accounts. Privileged accounts är de mest kritiska och kraftfulla konton vi har i IT-infrastrukturen och är typiska mål för hackers för att via dessa komma över känslig information. I detta webinar ställer vi oss frågan: Hur kan vi säkerställa att ingen utnyttjar något av dessa privileged accounts för att stjäla information?
Se webinaret on-demand

2019 Trustwave Global Security Report

2019 Trustwave Global Security Report ger dig inblick i hur cyberkriminella tänker; en rapport baserad på miljarder loggdata från säkerhetshändelser från hela världen, IT-forensiska undersökningar, manuella penetrationstester, skanning av nätverkssårbarheter och intern analys. Trustwaves årliga rapport är en av säkerhetsbranschens mest omfattande rapporter med en grafisk formgivning för att göra datan mer lättbegriplig.
Ladda ner den senaste rapporten

Change Management i praktiken

Detta är vårt mest nerladdade whitepaper vilket ger dig en inblick i hur Change Management fungerar i praktiken. Du får ta del av statistik och kunskap som hjälper dig att få en bättre förståelse för principerna bakom förändringspsykologin. Och inte minst praktiska tips från erfarna Change Managers.
Ladda ner

Tre bloggartiklar du inte bör missa:

4 skäl varför unified endpoint management stärker din IT-management

När allt fler växlar mellan att använda datorer, både stationära och bärbara, surfplattor och smarta mobiler i sitt dagliga arbete ökar kraven på din IT-management. För många företag med traditionella IT-rutiner och supportprocesser innebär det nya utmaningar, inte minst när det gäller säkerhet. En effektiv lösning är en mer integrerad process för enhetshantering, Unified Endpoint Management (UEM).
Läs hela artikeln

Därför är privileged identity management en viktig del i säkerhetsarbetet

Hanteringen av administratörsrättigheter och konton är en växande säkerhetsrisk. Det beror inte minst på en alltmer komplex, hybrid IT-infrastruktur med såväl on-premise- som molnlösningar. Med en tydlig PIM-strategi (Privileged Identity Access Management) och en samordnad hantering av alla dina systemadministratörskonton i ett och samma användargränssnitt ökar du säkerheten i din IT-miljö.
Läs hela artikeln

[Inuit TechTalk] Active Directory Security: What can we do different to be more proactive?

Har du sett att vi startat en video/pod serie som vi kallar Inuit TechTalk? Vi bjuder in intressanta gäster för att diskutera aktuella och viktiga ämnen för dig som jobbar med IT. Två avsnitt har publicerats hitintills. I episod #2 gästas vi av Derek Melber, Active Directory MVP, och diskuterar hur vi kan bli mer proaktiva i vårt säkerhetsarbete.
Se Inuit TechTalk #2

Det finns mycket mer så klicka in på vår kunskapshub och blogg där vi regelbundet lägger upp nytt material.

Ha en riktigt skön sommar önskar vi alla på Inuit!

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera.
Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!