IT-säkerhet UEM - MDM Verksamhetsnytta

Nya funktioner i macOS 12 Monterey som förenklar för administratörer

Publicerad oktober 2021.

iOS-, iPadOS- och tvOS 15-uppdateringarna som kom tidigare i höst innebar förbättringar av säkerhet och integritet samtidigt som de introducerade nya funktioner. macOS 12 Monterey följer också en liknande trend. Låt oss ta en titt på de nya funktionerna som underlättar för administratörer.

Lägg till valfri Mac till ABM

Från och med macOS 12 Monterey kan vilken Mac som helst läggas till i Apple Business Manager (ABM). Detta är särskilt användbart för enheter som köpts från icke auktoriserade återförsäljare till Apple. Processen att lägga till en Mac till ABM innebär helt enkelt att ta med en iPhone med Apple Configurator nära Mac-maskinen under den första installationen för att skanna en speciell kod. När enheter har lagts till i ABM kan fördelarna med zero-touch enrollment utnyttjas.

Apple har också introducerat funktionen för att återställa Mac-datorer med Apple Configurator.

Radera allt innehåll och alla inställningar

Detta är en funktion som låter administratörer utföra en fabriksåterställning på Mac-datorer. Det betyder att enheten är klar för användning direkt efter en återställning och kräver inte att operativsystemet installeras om. Eftersom alla enheter rensas när den här åtgärden utförs, erbjuder Apple möjligheten för administratörer att förhindra användare från att utföra detta på egen hand.

Hantering av OS-uppdateringar

Även om macOS-uppdateringar redan kan styras med traditionella hanteringsverktyg, har Apple nyligen introducerat moderna hanterings-API:er för detta ändamål. Dessa API:er kan användas för att schemalägga, fördröja eller neka uppdateringar.

Recovery Lock för Apple silicon

Med den här uppdateringen är lösenordspolicyn för firmware som stöds för Mac-datorer med Intel-chips nu även tillgänglig för Mac-datorer med Apple silicon och heter Recovery Lock. Båda dessa lösenordsfunktioner förhindrar datastöld genom att hindra obehöriga diskar från att starta upp enheten.

Utnyttja iOS- och iPadOS-appar

Den här uppdateringen erbjuder möjligheten att utnyttja över en miljon appar från iOS och iPadOS App Store. Detta innebär också att appuppdateringar och licensiering sköts automatiskt. Men för att installera dessa appar på macOS-enheter finns det två förutsättningar: en enhet med Apple silicon och en OS-version macOS 11.3 eller senare.

Effektiv hantering av alla endpoints

ManageEngine tillhandahåller stöd för macOS 12 Monterey. Detta innebär att on-premises och molnversionerna Endpoint Central och övriga Endpoint Management-lösningar kan användas för att smidigt hantera och uppdaterade enheter. Nya funktioner som kommer att stödjas är: lägg till Mac-datorer till ABM, radera allt innehåll och inställningar, hantering av OS-uppdateringar och Recovery Lock för Apple silicon.

Prata med oss om du vill veta mer om hur du kan hantera alla typer av OS och endpoints på ett smidigt och säkert sätt.

New call-to-action

 

Mathias Karlsson

Sales Engineer på Inuit. Brinner för innovativa lösningar, analyserar, konsulterar och hjälper er matcha rätt verktyg utifrån behov. Visar ofta och gärna saker ni inte visste fanns, men självklart behöver.
Subscription Icon Illustrations

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera.
Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!