UEM - MDM Verksamhetsnytta

Betydelsen UEM har för att effektivisera din organisations IT-hantering

De flesta organisationer strävar efter att bli digitala, affärsapplikationer flyttar till molnet och den dagliga IT-verksamheten blir mer mobilorienterad och personal använder flera olika typer av enheter. Anställda arbetar ofta på språng med företagsägda - personligt aktiverade (COPE) datorer, mobila enheter och iPads, BYOD-enheter etc.

Med denna mångfald i åtanke måste IT-avdelningar tillhandahålla problemfri hantering av både företags- och personligt ägda enheter. IT-administrationen måste vara platsoberoende, tillhandahålla tjänster dygnet runt och göra det möjligt för anställda att använda sina egna enheter i sitt arbete.

En strategi för Unified Endpoint Management är viktig för den digitala transformationen av organisationer.

En strategi för Unified Endpoint Management är viktig för den digitala transformationen av organisationer.

Unified Endpoint Management (UEM) hanterar denna utmaning: UEM styr alla plattformar, alla enheter på alla platser och alla datorer och mobila enheter från en enda enhetlig konsol.

Därför är UEM viktigt för den digitala transformationen av organisationer:

1. En enda enhetlig konsol för all hantering

Med en UEM-lösning kan du registrera alla enheter och hantera och säkra dem från en enda enhetlig konsol. Det finns inget behov av att distribuera flera lösningar; UEM hjälper dig att utföra åtgärder för klienthantering såväl som enterprise mobility management.

2. Att övervinna utmaningarna inom enhetshantering

Det finns olika typer av mobila enheter i en organisation. En UEM-lösning hjälper till att övervinna utmaningarna i att hantera dem inklusive:

Hantera roaming-enheter på distans: Mobila enheter eller bärbara datorer för anställda som reser kan hanteras av UEM-lösningar via en offentlig IP-adress.

Enheter som ansluter till företagsnätverk på distans: UEM hjälper till att hantera enheter anslutna till organisationens nätverk från vilken plats som helst, via en VPN eller genom en fjärrsession. Vi kommer att diskutera fler av dessa alternativ i ett framtida inlägg i den här bloggserien.

Borttappade eller stulna enheter: Med en UEM-lösning kan du spåra stulna enheter och aktivera rensning av data för att säkerställa att dina uppgifter är säkra.

Enheter anslutna inom organisationen: Alla enheter - mobiler, bärbara datorer, stationära datorer, servrar, IoT, wearables etc. som organisationen använder - kan hanteras från en enda UEM-konsol.

Användarägda mobila enheter: BYOD-trenden startade för flera år sedan och har en framträdande roll idag. IT-administratörer kan finna det utmanande att tillåta och neka åtkomst till applikationer och data inom organisationen för dessa enheter. UEM hjälper dig att skapa skräddarsydda policyer för att skilja på organisationsprofiler och personliga profiler samt hantera konfidentiella uppgifter säkert.

3. De 5 “W” av UEM

UEM tillåter användarbaserad åtkomst, autentisering och auktorisation som gör det möjligt för anställda att använda godkända enheter och få åtkomst till godkända applikationer. En IT-administratörs jobb är lättare och effektivare med UEM då de kan övervaka klienthanteringen från en enda enhetlig konsol istället för att behöva använda flera lösningar.

  • Who - Vem kan komma åt enheten - definiera åtkomstbehörigheter baserat på användartyp.
  • What - Vilka enheter används i miljön - lokala, fjärrkontor, distansarbetare och roaming enheter
  • When - När behöver management policies tillämpas.
  • Where - Var finns de hanterade enheterna - device tracking.
  • Which - Vilka applikationer behöver hanteras och deras säkerhetskonfigurationer.

4. Klienthantering (Endpoint management) och säkerhet går hand i hand

Endpoint management ingår i UEM. Genom att möjliggöra säker åtkomst för användare, enheter och applikationer kan du skydda mot säkerhetsintrång. Dessutom eliminerar UEM-funktioner såsom single-sign-on (SSO) och certifikat-autentisering behovet av att skriva in inloggningsuppgifter mer än en gång under en session.

5. On-the-go management

Med UEM kan du hantera enheter oavsett deras fysiska plats vilket innebär att du kan övervaka alla säkerhets- och enhetsadministrativa konfigurationer från din centraliserade plats. Detta är en viktig parameter inte minst i den situation världen befinner oss i.

Detta var den första artikeln i en bloggserie om UEM. I nästa artikel kommer du lära dig om 9 UEM-funktioner som stärker din IT-administration.

Introduktion till ManageEngines UEM-lösning

ManageEngine Endpoint Central är en UEM-lösning som hjälper dig att skapa en enhetlig hantering av alla dina endpoints via funktioner som mobilapplikationshantering och MDM såväl som klienthantering för en mängd olika enheter, inklusive mobila enheter, datorer, surfplattor, och servrar.

New call-to-action

 

Erik Tjärnkvist

Erik brinner för affärsutveckling, försäljning och ledarskap. Skriver om lösningar och utmaningar både från ett tekniskt och affärsstrategiskt perspektiv som ni som organisation står inför.
Subscription Icon Illustrations

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera.
Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!