Komplett helpdesk för hela verksamheten

ServiceDesk Plus är en helpdesklösning med stöd för ITSM-processer att växa i för alla typer av organisationer som vill leverera service i världsklass. On-premises | Cloud.

Förenklar införandet av ITSM-processer

ServiceDesk Plus stödjer era processer och du kan tillämpa ITIL i den utsträckning ni önskar med Incident, Problem och Change Management och CMDB. I kombination med automatiserade flöden och "business rules" skapar du en effektiv servicedesk som är mycket mer än ett ärendehanteringssystem.

Dessutom kan du skapa servicedesk-instanser för olika delar av verksamheten som IT, HR, ekonomi och fastigheter.

ServiceDesk Plus enterpirse service management

Ärendehantering i
Microsoft Teams

ServiceDesk Plus On-premises och Cloud är integrerade med Microsoft Teams och utnyttjar Teams som en extra kanal för IT- och verksamhetssupport. PÅ så sätt kan användare se sina ärenden och status och chatta med helpdesktekniker. Genom att lägga till en mängd servicedeskfunktioner som incidenthantering till Microsoft Teams gör ServiceDesk Plus att helpdesk-medarbetare  kommer ett steg närmare slutanvändarna. 
Mer om Teams-integrationen

Microsoft Teams integration med Service Desk Plus

Flexibel och alltid tillgänglig helpdesk

Flexibel med total tillgänglighet med stöd för alla typer av mobila enheter genom webbaserat gränssnitt samt appar för iOS, Android och Windows. På så sätt kan du ge användarna en hög servicenivå oavsett var dina supportagenter befinner sig.

Service Desk Plus

Ta kontroll över din IT 
från din servicedesk

Kraftfulla integration med applikationer från ManageEngine och tredje part ger dig en 360 graders vy och kontroll över din IT-infrastruktur. Med API:et kan du bygga integrationer mot andra verksamhetssystem. Hanterar nätverk, applikationer och klienter från din servicedesk eller få tillgång till avancerad servicedesk analytics.

Service Desk Plus

Några  utvalda Fördelar

Smart automatisering och AI

Genom automation kan arbetet i servicedesken utföras smartare. Den virtuella supportagenten Zia hjälper användare få snabbar hjälp och förbättra effektiviteten hos helpdesk-teamen.

Best practice ITSM workflows

Best practice ITSMb workflows inklusive automatiserade workflows för bl.a. Change och Request Life Cycle (RLC)

Kraftfulla integratioer

Flera färdiga integration med lösningar som övervakar och hanterar dina nätverk, applikationer, datorer, mobila enheter och Active Directory. Dessutom API för att bygga anpassade integrationer. Få en 360 graders synlighet av din IT. Läs mer

Enterprise Service Management

Bygg en servicedesk för hela verksamhetens behov genom att skapa och starta unika servicedesk-instanser för avdelningar som HR och ekonomi med sin egen uppsättning automatiseringar och anpassningar. Läs mer

Skalbar efter dina behov

ServiceDesk Plus finns i tre funktionsnivåer och har flera tillägg för att kunna anpassas din verksamhets behov. Dessutom kan du välja mellan on-premise eller cloud-version.

Anpassningsbar

Utnyttja out-of-the-box anpassningar för att leverera en personligare supportupplevelse. Skräddarsy din servicedesk med avancerade funktioner och integrationsmöjligheter.

Testa i 30 dagar

Ladda ner en fullt fungerande version av produkten eller signa upp för att testa Cloud versionen i 30 dagar. Vi bjuder på support under utvärderingsperioden.

On-premise

Signa upp för att utvärdera on-premise versionen.

Cloud

Signa upp för att utvärdera cloud-versionen.

Sedan vi valde att införa Servicedesk Plus så har produkten varit och är en komplett produkt för incident, problem, change och release. Dessutom använder vi CMDB modulen för klientdebitering mot verksamheten.
Henrik Ljungberg, IT Controller - IT Management Region Halland

Våra kunder tycker till

Se varför Data Ductus valde ServiceDesk Plus som stöd för sina ITIL-processer.

ServiceDesk Plus har utsetts till 2022 Gartner Peer Insights Customers’ Choice för IT Service Management Tools.

Det hade inte varit möjligt utan den värdefulla feedback från kunder.

Läs mer

ManageEngine ServiceDesk Plus utsedd till Challenger i 2022 Gartner Magic Quadrant för IT Service Management Platforms.

Gartner Magic Quadrant for IT Service Management Platforms är en opartisk utvärdering av olika ITSM-lösningar på marknaden.

Läs mer

Utforska ServiceDesk Plus

Online demo

Boka demo

Fyll i formuläret för att boka en webbdemo med en av våra specialister.