ManageEngine

Vi har helt ritat om kartan för hur IT-system ska säljas

david_howellGenom att erbjuda 90 procent av funktionerna till 10 procent av priset och gratis nedladdning för egen utvärdering har ManageEngines produkter helt ritat om kartan för kvalificerade IT-system. Det menar ManageEngines Europachef, David C Howell, som berättade om företagets historia och utveckling på konferensen.

Tidigt stakades målen ut för vad ManageEngines produkter skulle ha för egenskaper. Produkterna skulle kunna sälja sig själva genom att erbjuda de bästa funktionerna till överkomligt pris. Man bestämde också att det skulle vara enkelt att testa programvarorna innan man bestämde sig.
– Det var något helt nytt på marknaden. Fortfarande kan ingen av våra konkurrenter låta kunderna fritt testa sina produkter före köpet. I många fall får kunderna istället använda systemet först när det har implementerats.

Try before you buy

En annan viktig del är support under testperioden.
– Att förstå produktens alla egenskaper är mycket viktigt. Det är därför vi erbjuder gratis support för alla som laddat ner en produkt för att testa den. Vi måste också ha produkter som erbjuder hög prestanda och många funktioner samtidigt som de är självinstruerande, just för att det går att använda produkterna innan man bestämmer sig och produkterna i första hand säljer sig själva, inte via någon konsult som bestämt åt kunden vad de ska använda.

Han berättar att när de frågar vad kunderna tycker om deras produkter ger svaren en tydlig bild. De tycker att produkterna är mer skalbara, mer prisvärda, lättare att använda, finns till fler plattformar och är enklare att implementera än konkurrenternas produkter.

Växer allt mer

I dag har företaget över 30 produkter och 80 000 kunder. Men trots storleken kommer utvecklingstakten att fortsätta vara hög och närheten till användarna viktig.
– En sådan här användarkonferens ger våra utvecklingsteam mycket information som de tar med sig tillbaka och flera idéer kommer säkert att visa sig i kommande versioner av våra produkter, avslutar David C Howell.

Denna intervju är hämtad ur Inuits kundtidning Inuit forum.

  

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.

markus.arvidsson@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!