Nätverk och server (ITOM) Teknik

Så får du kontroll över förändringsprocessen i din nätverksinfrastruktur

Att hantera konfigurationsändringar på switchar, routrar, brandväggar, controllers och andra nätverksenheter som är utspridda på många platser i nätverket är en stor utmaning. Att driftsätta en ny tjänst som innebär en mängd konfigurationsändringar kan ta dagar eller veckor. För att inte nämna rutinuppgifter som backup eller att ha koll på när man skall uppgradera en enhet.

Nätverk tenderar att växa i storlek och komplexitet och för många organisationer drivs denna tillväxt av tekniker och tjänster som Internet, IoT, mobilitet, molnet och även Software Defined Networking (SDN). Då trenden med tillväxt i nätverken är tydlig och den tvingar fram många förändringar som medför en stor inverkan på IT-miljön så behöver du ställa dig frågan: Har jag den nätverkskonfigurationslösning jag behöver för att hantera förändringarna?

ncm-overwiev.png

Ingen vill vara den som orsakar ett haveri, men samtidigt måste förändringar genomföras. Detta ställer höga krav på din förändringsprocess och för att förenkla din release så behövs ett bra verktyg!

Svarar du ja på någon av frågorna nedan är du sannolikt i behov av ett verktyg som kan hjälpa dig i vardagen:

  • Spenderar du timmar på att manuellt konfigurera dina nätverksenheter?
  • Behöver du logga in på varje enhet separat för att hämta eller
    ändra i befintlig konfiguration?
  • Drar du dig för att göra förändringar som potentiellt kan orsaka driftstörningar?
  • Har du problem med att hantera dagliga rutiner som t.ex. backup?

Genom att automatisera dessa uppgifter med Network Configuration Manager (NCM) från ManageEngine kan du spara tid, resurser, sänka kostnaderna samt minska risken för fel som kan orsaka onödiga driftstopp.

Vill du veta mer om hur du kan jobba med förändringar i NCM är du välkommen att anmäla dig till webinaret Bring your Change process into your network management.

 

 

Erik Tjärnkvist

Erik brinner för affärsutveckling, försäljning och ledarskap. Skriver om lösningar och utmaningar både från ett tekniskt och affärsstrategiskt perspektiv som ni som organisation står inför.

erik.tjarnkvist@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!