ManageEngine Nätverk och server (ITOM)

Ny revolutionerande plattform för nätverks- och serverövervakning från ManageEngine

OpManager 12 dashboard overview

Med OpManager v. 12.2, tar ManageEngine datacenterövervakning till nästa nivå. OpManager innehåller funktioner som är helt integrerade och kunden kan själv välja vilka som ska vara aktiva, vilket styrs av de funktioner kunden väljer att licensiera. 

Funktioner som innefattas är Bandwidth Monitoring & Traffic Analysis genom NetFlow, IPFIX, NetStream m.fl., Firewall Log analytics and configuration management, Network Configuration and Change Management samt Switch Port & IP Address Management. Befintliga kunder kan fortsätta att använda punktlösningarna eller välja att gå över till hela plattformen.

Nu kan teknikerna lösa problem i realtid.

När de flesta IT-team slimmar sin personalstyrka är det bättre för administratörerna att ha färre IT-lösningar att sätta sig in i. Det minskar inte bara den totala ägande- och driftskostnaden utan ger möjlighet att fokusera på andra prioriterade projekt. Med detta i åtanke har ManageEngine integrerat alla nätverksprodukter med OpManager till en enhetlig lösning.

Administratörer kan nu hantera nätverkets prestanda, nätverkstrafik, konfigurationsändringar, PCI-efterlevnad, DDoS attacker, IP-adresser, och switchportar från en enda konsol. Nu kan teknikerna lösa problem i realtid.

Den senaste versionen av OpManager innehåller förbättringar som schemaläggning av konfigurationsbackup för flera enheter, nattläge för CCTV dashboards, helskärmsläge för dashboards och mycket mer.

En kort introduktion till OpManager

 

Om OpManager

OpManager är en plattform för nätverksövervakning som hjälper organisationer och tjänsteleverantörer att hantera sina datacenter och IT-infrastruktur på ett kostnadseffektivt sätt. Automatiserade workflows, intelligenta larm, konfigurerbara regler för att hitta enheter och anpassningsbara mallar gör det möjligt att upprätta ett övervakningssystem inom några timmar efter installation. Add-ons utvidgar funktionaliteten till att inkludera nätverksförändringar, konfigurations- och IP-adresshantering samt övervakning av nätverk, applikationer, databaser och virtuella miljöer.

Läs mer om OpManager

 

 

Erik Tjärnkvist

Erik brinner för affärsutveckling, försäljning och ledarskap. Skriver om lösningar och utmaningar både från ett tekniskt och affärsstrategiskt perspektiv som ni som organisation står inför.

erik.tjarnkvist@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!