ManageEngine

ManageEngine bygger framtidens IT i samarbete med Zoho

 

I en ny strategi stärker ManageEngine samarbetet med systerföretaget Zoho för att bygga framtidens IT Management lösningar. ManageEngine kommer integrera Zohos molnbaserade affärsapplikationer med ManageEngines breda svit av IT-programvaror. 

Du kanske undrar vilka Zoho är och vilken nytta jag som kund har av detta samarbete? Det är en legitim fråga då vi på Inuit sällan har pratat om Zoho, eller kanske det är Zoho du känner till men undrar vilka ManageEngine är.

Så innan vi går in på det nya tätare samarbetet mellan ManageEngine och Zoho och vad det betyder för dig som kund vill jag ge dig en kort introduktion till företagen, om du inte redan sitter inne med den informationen.

Vilka är Zoho?
Zoho är ManageEngines systerbolag och är en av världens största molntjänster som erbjuder en bred portfölj av molnbaserade affärsapplikationer. De erbjuder applikationer som CRM, e-post, dokument, finans, HR, appar, chat mm. Man skulle kunna beskriva dem som en blandning mellan Google Apps och Salesforce. Zoho Corporation är i sin tur moderbolaget för Zoho och ManageEngine.

Vilka är ManagEngine?
ManageEngine har byggt fler än 90 IT-Management lösningar och kostnadsfria verktyg. Sammantaget ger sviten allt en IT-avdelning behöver för att på ett kostnadseffektivt sätt hantera hela sin IT-miljö, från nätverk och servrar till applikationer, servicedesk, Active Directory, säkerhet, klienter och mobila enheter. Inuit är ManageEngines nordiska partner och distributör sedan många år.

Båda företagen har Zoho Corporation som moderbolag.

Bring IT Together

ManageEngines strategi är att integrera ManageEngines lösningar med Zohos molnapplikationer och på så sätt erbjuda kunderna mervärden knutna till verksamheten och dess affärsmål. Parallellt med detta bygger även ManageEngine fler och fler integrationer mot välkända applikationer och utvecklar sina API:er.

I samband med att den nya strategin lanseras byter ManageEngine tag-line till "Bring IT Together" och uppdaterar designen på sin webbsida.

"The future of IT is the intersection of technology and business"
Raj Sabhlok, VD på ManageEngine

Framtiden för IT är skärningspunkten mellan tekniken och verksamheten/affären och de flesta IT-beslut är kopplade till affärsmål. IT behöver en svit av integrerade verktyg som kan hjälpa dem att arbeta på den nivån och ManageEngine är väl rustade att förse organisationer med dessa integrerade vertyg.

ManageEngine har redan börjat integrera många av sina lösningar genom delning av data mellan applikationer som gör det möjligt för IT-tekniker att utföra relevanta funktioner i en applikation från en annan applikations gränssnitt. Vi har redan kunnat se ett resultat av detta i form av Analytics Plus, ManageEngines IT-analysplattform som bygger på Zohos teknologi.

Jag är övertygad om att denna strategi kommer att ge kunderna ännu fler fördelar och som alltid så är det kunderna som använder lösningarna som är i fokus för ManageEngines utvecklingsteam. Framöver kommer de två företagen att leverera andra integrationer för att hjälpa organisationer anpassa sin IT-drift och sina affärsstrategier.

Har du några frågor eller kommentarer får du gärna använda kommentarsfunktionen nedan eller kontakta mig direkt.

Mathias Karlsson

Sales Engineer på Inuit. Brinner för innovativa lösningar, analyserar, konsulterar och hjälper er matcha rätt verktyg utifrån behov. Visar ofta och gärna saker ni inte visste fanns, men självklart behöver.

mathias.karlsson@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!