IT-säkerhet Active Directory - IAM ITSM - Helpdesk

Bästa sommarläsningen för dig som jobbar med IT

sommar-relax-450-751865-edited
Sista veckorna innan semestern brukar i många fall bli lite stressiga då man försöker avsluta saker innan ledigheten och om du har barn är det fler terminsavslutningar på skola, dagis och aktiviteter [Läs tre tips för att klara av stressen]. Men någon gång under sommarmånaderna brukar det finnas tid att stanna upp och reflektera, även i sin yrkesroll. Då är det ett utmärkt tillfälle att ta till sig ny kunskap och läsa på inom områden som intresserar dig.
Därför har jag sammanställt mina fem tips på sommarläsning för dig som jobbar med IT. Då jag i stor utsträckning har utgått från det material som varit mest populärt på vår webb så är sannolikheten stor att även du finner något av tipsen intressanta.
 
Ha en skön sommar!

Fem tips på sommarläsning:


2014 Microsoft Vulnerabilities Report

Visste du att 97 % av alla kritiska sårbarheter i Microsofts produkter kan man skydda sig mot genom att ta bort användarnas admin-rättigheter. I rapporten från förra året var siffran 92 %. Så om användare i din organisation fortfarande har admin-rättigheter så är det hög tid att ta bort dem. I denna rapport får du en massa värdefull information som kan hjälpa dig att skapa en säkrare Windowsplattform och hur du kan ta bort admin-rättigheterna utan att det påverkar användarupplevelsen.
Ladda ned den seanaste rapporten


Cyber Threat report

Hur ser hotbilden ut för ett företag eller en organisation idag? Hur fungerar de vanligaste typerna av skadlig kod? Hur skyddar du dig mot dagens attacker?
Denna it-säkerhetsrapport från Avecto MalwareLabs besvarar dessa frågor och visar på varför proaktiva skydd blir allt viktigare.
Ladda ned rapporten


Six steps to implementing Change Management that Works

Change Management är inte något man inför på en kafferast men vi ska inte heller göra det mer komplext än det behöver vara. Du kanske har läst artikeln med Luleå Tekniska Universitet där de berättar om hur de får kontroll på sina processer genom att jobba med Change. Även mindre organisationer kan dra nytta av en väl fungerande Change-process och då blir även införandet i de flesta fall enklare. I denna guide får du sex steg du kan tillämpa för att komma igång med Change Management.
Ladda ned guiden


Webinarserie om att jobba effektivare med Active Directory

Har du följt oss den senaste tiden har du kanske sett att vi anordnat tre webinar samt ett heldagsseminarium med Active Directory som gemensam nämnare. Vi har bl.a. pratat om hur man övervakar förändringar, delegerar ut AD-uppgifter i organisationen samt återställer objekt och inställningar. Aktiviteterna har varit populära och mycket uppskattade av deltagarna och nu har vi samlat de inspelade webinaren på en sida.
Du hittar dem i vår kunskapshub


Inuit forum 2015

Slutligen vill jag lyfta fram vår kundtidning som i år är på hela 24 sidor. Den är full med artiklar och intervjuer med kunder och experter från våra leverantörer. Då får även möta några profiler från Inuit. Den täcker in områden som säkerhet, Active Directory, Change Management, CMDB och lösenordshantering, databaser samt att du får möta kunder från vår användarkonferens. 
Läs alla Inuit forum
 

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.

markus.arvidsson@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!