Active Directory - IAM Kundberättelser Verksamhetsnytta

ADManager Plus har revolutionerat Office IT-Partner Västs arbetssätt

Fredrik Alexandersson

Vi träffar Fredrik Alexandersson, Technical Manager på Office IT-Partner i Väst för att förståvad ManageEngine ADManager Plus har betytt för deras verksamhet.

Hur kom ni i kontakt med ADManager Plus?

Första gången jag hörde talas om ADManager Plus ryckte jag bara lätt på axlarna och fnös för mig själv. ”Jaha, och vem behöver ett fancy webbgränssnitt för AD:t? Vad är det för fel på ADUC eller Power Shell?!”  Sen installerade jag produkten, länkade in produktions AD:t och drog ut några User och Exchange rapporter.

Jag insåg nog inte då hur denna produkt, bara några månader senare, helt har revolutionerat vårt arbetssätt. Idag när vi har hundratals användare i hostade driftsystem, innehållandes allt från klustrade Remote Desktop Servrar och Exchange kärror med adresslisteseparation till integrerade molntjänster, är jag tacksam över att jag gav produkten en ärlig chans.

Du säger att det har revolutionerat ert arbetssätt, på vilket sätt då?

Genom att införa mallar för samtliga av våra kunder och deras system har vi idag helt automatiserat processen för användarhantering. Våra helpdesk tekniker och kunder kan idag utan någon som helst kunskap om Active Directory, både skapa, ta bort och administrera användare i våra och våra kunders produktionssystem.

Det enda en helpdesk tekniker, eller i vissa fall kund administratör, behöver göra i samband med skapandet av en ny användare är att i systemet välja rätt företag och avdelning samt att korrekt fylla i användarens förnamn och efternamn. Därefter skapas kontot, hemkatalogen, profilen och mailboxen med för användaren korrekta rättigheter automatiskt.

Säger en kund upp sitt avtal, eller slutar hos sin arbetsgivare inaktiveras kontot omgående och arkiveras i upp till 3 månader. Efter den valda arkiveringsperioden sker en automatisk rensning som tömmer all kunddata och användarhistorik.

På vilket sätt underlättar ADManager Plus för andra avdelningar än IT?

I samband med inventering, audit och fakturering tar den administrativa avdelningen med enkelhet ut rapporter. De kan kontrollera vilka system kunderna använder, och verifiera hur många konton varje kund har, helt utan att behöva belasta teknikavdelningen.

Fredrik avslutar med att sammanfatta: Genom att automatisera användarhanteringen med ADManager Plus och införa självsupport i form av Self-Service Portalen kan våra konsulter fokusera på att skapa och utveckla kreativa lösningar tillsammans med våra kunder istället för att lägga dyrbar tid på tråkiga, men ack så viktiga sysslor som användarhantering. Tack ManageEngine för att ni gör mitt liv enklare!

Klicka för att se webinaret

 

Erik Tjärnkvist

Erik brinner för affärsutveckling, försäljning och ledarskap. Skriver om lösningar och utmaningar både från ett tekniskt och affärsstrategiskt perspektiv som ni som organisation står inför.

erik.tjarnkvist@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!