ManageEngine Active Directory - IAM Nätverk och server (ITOM) ITSM - Helpdesk Teknik

12 tips om Active Directory, säkerhet, servicedesk (ITIL) och Business Intelligence från MEA 2016

Stora-rummet-ALV_5569-edit2.jpg

Under ManageEngine Användarkonferens 2016 delade talarna med sig av tips och resurser och i denna artikel summerar jag dessa. Så oavsett om du deltog eller inte har du nu möjlighet att ta del av dessa tips där du kan fördjupa dig mer.

Jag har valt att fokusera på tre områden som diskuterades under konferensen, nämligen Active Directory (säkerhet), servicedesk (ITIL) och Business Intelligence.

Active Directory (säkerhet)

Vi hade Derek Melber som talare inom Active Dirtectory området och hans fokus under denna konferens var på hur man kan göra windowsmiljön säkrare med hjälp av att säkra upp Active Directory.

Derek höll ett Key Note framförande där han pratade på temat Harnessing Privileged User Access där han bl.a. delade med sig av hur Microsoft ser på säkerhetsläget idag och framöver. Han bjöd på tips och råd om vad du skall tänka på för att skapa en säkrare windowsmiljö.  

5 resurslänkar:

Servicedesk och ITIL

Servicedesk och ITIL-processer är ett stort område som diskuterades. Vi hade talare från Lunds Universitet, Data Ductus, TDC, UDK och Sogeti och ManageEngine på scen. Det diskuterades CMDB, integrationer och API:er, Change Management mm.

3 resurslänkar:

Business Intelligence - IT Analytics

Analys av det data vi har tillgång till blir allt viktigare för att fatta rätt beslut och för att utveckla verksamheten. Därför hade vi bjudit in Rakesh Jayaprakash från ManageEngine som pratade om hur vi idag kan analysera data från olika källor för att kunna hålla koll på viktiga mätetal och KPI:er. Han visade hur det gick till rent praktiskt med Analytics Plus och hur flera olika datakällor kan kopplas till BI-systemet. 

4 resurslänkar:

Hoppas att du fann några av dessa tips värdefulla. Har du några tips från konferensen eller relaterat till dessa områden får du gärna dela med dig av dessa i kommentarsfältet nedan. 

 

Markus Arvidsson

Markus brinner för teknik som skapar värde för verksamheten. Han delar med sig av intressanta artiklar, lyfter fram specialister inom olika områden samt reflekterar om säkerhet och smarta IT-system.

markus.arvidsson@inuit.se

Prenumerera på bloggen

Håll koll på senaste nytt genom att prenumerera. Vi levererar nyheterna direkt i din inkorg!